Усилватели

Усилвателят има входен канал за звук, който се преобразува и излиза усилен. Той е ключов елемент за всяка една озвучителна система. Усилвателят действа като междинно звено, което свързва плейъра, вашето CD, или друг източника на звук и говорителите.

Съществуват различни по вид и предназначение усилватели:

  • Усилватели за фоново-озвучителна система. Обичайна е практиката в тези системи да се използват усилватели на 100 V. Тази, така наречена “стоволтова инсталация” дава едно важно предимство – големите загуби на силата на сигнала, възможни при голям брой високоговители се минимизират. Стоволтовите усилватели – служат предимно за осигуряване на равномерно озвучаване, фонов звук и излъчване на кратки съобщения за хотели, офиси, магазини, ресторанти, заведения, и други обществени обекти. Те са подходящи и за озвучаване на спортни малки зали или СПА-зони, и басейни – навсякъде където имате нужда от фоново озвучаване и общо оповестяване.
  • Професионалните усилватели за звук с високо налягане – SPL. Работят в режим на 4 или 8 ом, осигуряват звукова мощност на говорители или система от говорители с мощност – 500W, 1000W и по-голяма, практически без ограничения, до възможния потенциал на тонколоните . Възможни варианти с вграден аудио-процесоринг на звука.
    Стандартните усилватели на мощност са усилватели от клас D, предназначени да отговарят на изискванията за различни видове приложения, вариращи от стандартни домашни стерео приложения до многозонови системи с разпределени високоговорители. С отлична ефективност и висок капацитет за работа. Професионалните усилватели за звук са правилен избор за дискотеки и клубове, озвучаване на сцени, озвучаване за спортни зали и съоръжения, които имат нужда от високо ниво на звука. Повечето професионални усилватели са в размер подходящ за рак монтиране и са във вариант – импулсни и аналогови усилватели.
  • Миксер-усилватели – този тип усилватели имат вграден миксер, който се използва за контрол на звуковите честоти чрез смесване. Работата с тези устройства е ключово за всеки, който се нуждае от пълен и прецизен контрол върху качеството на звука на всеки един свързан елемент.

Независимо от кой вид имате нужда, ще Ви предложим не само избор на различни надеждни усилватели, но ще ви консултираме за правилно, надеждно и качествено решение, съобразено с бюджета ви. Поддържаме наличности и изпращаме за наша сметка, при поръчки направени през сайта, на стойност над 100 лв.

ПОЗВЪНЕТЕ НИ НА 056/84 52 04, или ни ПИШЕТЕ НА contact at proaudio.bg, за да Ви дадем най-точен съвет за ОПТИМАЛНО РЕШЕНИЕ!