fbpx
Select Page

Студийни микрофони

Афинитeтът ĸъм „тoчнocттa“ пpeвъpнa миĸpoфoнитe c гoлямa диaфpaгмa в изискване зa звyĸoзaпиcнитe cтyдиa и сега те са най-често cpeщaнaтa ĸoнфигypaция, изпoлзвaнa в cъвpeмeннитe UЅВ миĸpoфoни.

В днешно време студийните микрофони са задължителен компонент към всяко професионално и домашно студио. Това не е само заради гладът към качеството, което всички гоним, но и поради факта, че висококачествените микрофони за студио са по-достъпни от всякога!

Ние от Про Аудио ЕООД предлагаме голямо разнообразие от студийни микрофони на ниски и достъпни цени. ПОЗВЪНЕТЕ НИ НА 056/84 52 04, или ни ПИШЕТЕ НА contact at proaudio.bg, за да Ви дадем най-точен съвет за ОПТИМАЛНО РЕШЕНИЕ!

Като експерти, ние се доверяваме най-вече на световно доказани брандове като Audio-technica. Всеки ценител знае, че този бранд разполага с висококачествена аудио техника с отлично съотношение цена-качество! Всеки студиен микрофон Audio-technica и Sennheiser е създаден да задоволява нуждите на артиста. Много биха казали, че когато става въпрос за тази световноизвестна марка – това което получавате е много повече от това, което заплащате. Микрофоните от този вид са изключително разнообразни и адаптивни – могат да се използват, зa дa зaпишeтe пoчти вcичĸo – oт вoĸaли дo ĸитapи и други инструменти. Освен гарантирано качество, нашият екип може да Ви предложи:

N

Бърза и сигурна доставка;

N

Безплатна доставка за поръчки над 200лв.;

N

Професионални консултации с експерт от екипа.

Какво трябва да знаем за студийните микрофони

Студийните микрофони са специализирани микрофони, предназначени за звукозапис в студийна среда. Обикновено те са изключително чувствителни на звук и могат да фиксират детайли и нюанси, които се губят при по-обикновените микрофони, които са предназначени за живи изпълнения.

Този тип микрофони обикновено имат по-широк диапазон на честотите, което означава, че могат да фиксират по-широк спектър от звуци. Те също така имат по-малка диаграма на насоченост, което означава, че са по-чувствителни на звуци, които идват от страни и зад микрофона.

Студийните микрофони са изработени от висококачествени материали, като например метални сплави и издръжливи пластмаси, и имат отлично качество на изработка. Те също така често имат специални филтри, които могат да отстранят нежелани звукови ефекти, като например ехото и шума.

Микрофоните могат да бъдат използвани за записване на музика, гласови записи, радиопредавания, телевизионни програми, филми и други видове звукозаписи. В зависимост от нуждите и бюджета си, може да изберете различен тип студиен микрофон, който да отговаря на вашите изисквания и да ви помогне да постигнете качествен звуков запис.

Фактори при избора на микрофон за студио

При избора на микрофон за професионално студио, или любиотелско такова, е важно да се имат предвид следните по-важни фактори:

  • Целта на използване – изборът на студиен микрофон ще зависи от това за какви цели ще го използвате. Например, ако искате да записвате вокали или инструменти, може да се нуждаете от микрофон с по-голяма чувствителност на ниските честоти, докато за стрийминг или подкасти може да е по-добре да се избере микрофон с по-голяма чувствителност на високите честоти.
  • Настройки на микрофона – някои студийни микрофони имат настройки на чувствителността, насочеността и честотната характеристика, които могат да бъдат регулирани в зависимост от нуждите на записа. Това може да бъде полезно, за да се постигне желаното звуково качество.
  • Характеристики на звука – различните микрофони имат различни характеристики на звука, които могат да бъдат описани с термини като “топъл”, “ясен”, “мек” и т.н. Изборът на микрофон може да зависи от желания краен резултат – как искате да звучи вашият запис, направен в студиото.
  • Цена – студийните микрофони могат да бъдат доста скъпи, но в зависимост от бюджета си, може да се намери подходящ микрофон за вашите нужди.
  • Съвместимост с друго оборудване – при избора на студиен микрофон е важно да се има предвид дали той е съвместим с другото оборудване, което ще използвате за запис. Например, ако използвате цифров записващ уред, трябва да се уверите, че микрофонът има съвместимост с него.