fbpx
Select Page

Вокални микрофони

Вокалните микрофони са ключов елемент от всяко едно изпълнение. Ние разполагаме с богат избор от динамични и кондензаторни вокални микрофони за пеене на достъпни цени. При нас ще откриете и безжични микрофони за пеене, които са перфектния избор за участия на живо! Марките, които предлагаме са доказани с качество както в България, така и по цял свят – Shure, Sennheiser, Audio-technica, Audac!

Ние от Про Аудио ЕООД предлагаме голямо разнообразие от вокални микрофони на ниски и достъпни цени. ПОЗВЪНЕТЕ НИ НА 056/84 52 04, или ни ПИШЕТЕ НА contact at proaudio.bg, за да Ви дадем най-точен съвет за ОПТИМАЛНО РЕШЕНИЕ!

За вoĸaлни изпълнения на живо, ĸъдeтo звyĸът нa caмaтa cцeнa може да е пpeĸaлeнo cилeн и пoтиcĸaнeтo нa миĸpoфoния e вaжeн eлeмeнт, нaй-дoбpият избop e дa изпoлзвaтe ĸapдиoидни миĸpoфoни. Може да имате нужда от микрофон за пеене с различна полярна характеристика – ненасочен, кардиоиден, суперкардиоиден, или тип пушка. Изборът може да е труден, но нашият екип може да Ви помогне с безплатна консултация или с повече информация как да изберете най-подходящият за вас микрофон! Освен гарантирано качество, нашият екип може да Ви предложи:

N

Бърза и сигурна доставка;

N

Безплатна доставка за поръчки над 200лв.;

N

Професионални консултации с експерт от екипа.

Showing all 16 results

Микрофони за пеене – какво трябва да знаем

Вокалните микрофони за проектирани с помощта на науката за акустичният звук. Човешкото ухо може да разпознае широк диапазон от акустични налягания (честоти), и това може да се каже и за микрофоните за пеене.

Изборът на правилен и добър професионален микрофон за пеене е от изключителна важност за качеството на живото изпълнение. Тук важи правилото: лошият звук на входа означава лош звук на изхода. За това е важно да изберете микрофон за пеене, който да предоставя оптимално качество по отношение както на тон, така и на баланс. Цената за професионален микрофон за пеене не трябва да е водещият фактор, изберете най-добрият микрофон, който можете да си позволите, за да постигнете оптимални резултати в изпълнение на живо.

Правилният вокален микрофон е този, който подхожда на вашият конкретен глас с неговият уникален диапазон и качества. Необходимо е да опитате няколко микрофона за пеене, преди да направите крайният си избор. Когато тествате микрофони за пеене, уверете се, че усилвателят е с добра настройка на еквалайзера – без промени във високите честоти, реверберация, бас и други. Така ще можете да чуете реалните разлики между различните вокални микрофони.

Динамични микрофони

Този тип микрофони за пеене са най-използвани при вокални изпълнения на живо. Те работят на принципа на магнитната индукция, като преобразуват акустичната енергия под формата на звукови вълни и звуково налягане в електронен сигнал. За целта, динамичните микрофони за пеене използват малка диафрагма, която се движи напред-назад. Този механизъм е обратен на това, което се използва от високоговорителите.

Динамичните микрофони за пеене са едни от най-здравите и са изключително подходящи за изпълнения на живо, тъй като понасят много употреба, в сравнение с други видове професионални микрофони.

Предимство на динамичните вокални микрофони е, че не използват батерия или външно захранване, за да работят. Но повечето се нуждаят от предусилвател за усилване на сигнала – фактор, който трябва да включите в допълнение към бюджета си.

Кондензаторни микрофони

Кондензаторните микрофони са с доста по-плоска честотна характеристика от динамичните си събратя, и обикновено са по-скъпото решение. Тези микрофони работят с помощта на заряд, който се съхранява от кондензатор. Работата на този тип вокални микрофони е по-точна от тази на конкурентите, защото генерираното напрежение от кондензаторният микрофон е по-високо.

За разлика от динамичните микрофони, кондензаторните вокални микрофони изисват допълнително захранване – външно или вътрешно. Тези микрофони използват или батерии във вътрешността си, или по-често използват “фантомно” захранване от миксиращ борд.

Сигналът, който кондензаторният микрофон за пеене генерира е по-слаб в сравнение с динамичният микрофон, за това е необходимо той да бъде усилен, преди да достигне до миксиращият борд или студийната конзола. Заради това, кондензаторните микровони съдържат вграден усилвател, който засилва звуковият сигнал преди той да напусне микрофона.

Най-често кондензаторните микрофони се използват при озвучаването на акустични музикални инструменти – барабани, струнни инструменти, перкусии и др., както и за студийни вокали.