fbpx
Select Page

Вокални микрофони

Вокалните микрофони са ключов елемент от всяко едно изпълнение. Ние разполагаме с богат избор от динамични и кондензаторни вокални микрофони за пеене. Марките, които предлагаме са световно известни  с доказано си изпълнение и надежност – Shure, Sennheiser, Audio-technica, Audac!

 

N

Бърза и сигурна доставка;

N

Безплатна доставка за поръчки над 200лв.;

N

Професионални консултации с експерт от екипа.

Showing all 16 results

Микрофони за пеене – какво трябва да знаем

Изборът на правилен и добър професионален микрофон за пеене е от изключителна важност за качеството на живото изпълнение. Важно е  да изберете продукт, който да предоставя оптимално качество по отношение както на тон, така и на баланс.

Динамични микрофони

Този тип микрофони за пеене са най-използвани при вокални изпълнения на живо. Те работят на принципа на магнитната индукция, като преобразуват акустичната енергия под формата на звукови вълни и звуково налягане в електронен сигнал. Предимство на динамичните вокални микрофони е, че не използват батерия или външно захранване, за да работят. Но повечето се нуждаят от предусилвател за усилване на сигнала – фактор.

Кондензаторни микрофони

 Тези микрофони работят с помощта на заряд, който се съхранява от кондензатор. За разлика от динамичните микрофони, кондензаторните вокални микрофони изисват допълнително захранване – външно (захранване от миксиращ борд) или вътрешно (батерии). Най-често кондензаторните микрофони се използват при озвучаването на акустични музикални инструменти – барабани, струнни инструменти, перкусии и др., както и за студийни вокали.