fbpx
Select Page

Инструментални микрофони

Инструменталните микрофони са предназначени за записи на акустични инструменти и възпроизвеждане на кристално ясен звук на живо. Притежават здрава конструкция и потенциал за ежедневна и  дълготрайна употреба. С тях може да записвате различни видове инструменти, независимо дали са струнни, духови или ударни – китари, саксофони, барабани.

N

Бърза и сигурна доставка;

N

Безплатна доставка за поръчки над 200лв.;

N

Професионални консултации с експерт от екипа.

Фактори при избора на инструментални микрофони

  • Правилно направление – изберете микрофон с направление на звукозапис, което е подходящо за инструмента, който ще записвате.  Ако записвате китара, можете да изберете микрофон с кардиоидна направленост, който ще заснеме звука от китарата, но ще намали шума от други източници.
  • Чувствителност – чувствителността на инструменталния микрофон е важна, защото някои инструменти излъчват по-тих звук от други. Ако искате да използвате по-тих инструмент като акустична китара,  ще имате нужда от по-чувствителен микрофон.
  • Честотна лента – изборът на честотна лента на микрофона също е важен, защото някои микрофони са проектирани да улавят определени честоти по-добре от други. При използване на барабани, трябва да изберем микрофон с по-широка честотна лента, който може да улавя басовите честоти.
  • Брой микрофони – някои инструменти изискват използването на повече от един микрофон, за да се постигне по-добър цялостен звук.