fbpx
Select Page

Инструментални микрофони

Инструменталните микрофони се използват за записи на акустични инструменти и възпроизвеждане на кристално ясен звук на живо. Те са специално изработени да възпроизвеждат звука по естествен начин с ниско ниво на шум. Освен това те притежават здрава конструкция и потенциал за ежедневно, дълготрайно използване.

С тях може да записвате различни видове инструменти, независимо дали са струнни, духови или ударни – китари, саксофони, барабани – с високото качество на микрофоните за инструментален запис, възможностите нямат граница!

Ние от Про Аудио ЕООД предлагаме голямо разнообразие от инструментални микрофони на ниски и достъпни цени. ПОЗВЪНЕТЕ НИ НА 056/84 52 04, или ни ПИШЕТЕ НА contact at proaudio.bg, за да Ви дадем най-точен съвет за ОПТИМАЛНО РЕШЕНИЕ!

Нашите предложения за запис на инструменти са внимателно подбрани от доказани лидери на пазара като Shure и Audio-technica. Всички продукти, които ще откриете в сайта са не само надежден и висококачествен избор всеки артист, изпълнител, продуцент и аудиoинженер по цял свят! Микрофоните предлагат перфектен звук със студийно качество дори и при най-високо ударно налягане! Освен гарантирано качество, нашият екип може да Ви предложи:

N

Бърза и сигурна доставка;

N

Безплатна доставка за поръчки над 200лв.;

N

Професионални консултации с експерт от екипа.

Какво трябва да знаем за инструменталните микрофони

Инструменталните микрофони са специално проектирани за звукозапис от музикални инструменти, като китара, барабани, пиано, духови инструменти и други. Този тип микрофони имат специални характеристики на звука, които ги правят по-подходящи за запис на определени инструменти.

Например, при звукозапис на китара е подходящо да се използва кардиоиден микрофон, който може да се постави близо до звуковия отвор на китарата. За запис на барабани обикновено се използват няколко микрофона – за бас барабан, тарелки и др. В зависимост от инструмента и желания звук, може да се използват различни комбинации от микрофони и различни техники на звукозапис.

Фактори при избора на микрофон за инструментали

При покупката на инструментален микрофон, трябва да се имат предвид няколко фактора, които могат да ви помогнат да изберете правилния микрофон за нуждите ви.

  • Правилно направление – трябва да изберете микрофон с направление на звукозапис, което е подходящо за инструмента, който ще записвате. Например, ако записвате китара, можете да изберете микрофон с кардиоидна направленост, който ще заснеме звука от китарата, но ще намали шума от други източници.
  • Чувствителност – чувствителността на инструменталния микрофон е важна, защото някои инструменти излъчват по-тих звук от други. Ако искате да използвате по-тих инструмент като акустична китара, например, ще имате нужда от по-чувствителен микрофон.
  • Динамичен обхват – инструменталните микрофони трябва да имат широк динамичен обхват, за да могат да уловят както по-тихите, така и по-силните звуци на инструмента.
  • Честотна лента – изборът на честотна лента на микрофона също е важен, защото някои микрофони са проектирани да улавят определени честоти по-добре от други. Например, при използване на барабани, трябва да изберем микрофон с по-широка честотна лента, който може да улавя басовите честоти.
  • Брой микрофони – някои инструменти изискват използването на повече от един микрофон, за да се постигне по-добър цялостен звук. Барабаните са само един пример.

Ако не сте напълно сигурни кой инструментален микрофон да изберете, не се колебайте да се свържете с професионалистите от Про Аудио. Консултацията с нас е безплатна, а удовлетворението – гарантирано!