fbpx
Select Page

Инсталационни микрофони

Микрофони с перманентна инсталация за излъчване на общо оповестителни съобщения.  Много от предложенията ни за инсталационни микрофони се използват и в озвучаването на зали за срещи, конферентни зали, гишета push-talk , излъчване на производствени съобщения или съобщения в училища и т.н. Най-често приложение срещат в офис сгради,   бизнес сгради,  магазини. Няма необходимост инсталационните микрофоните за общи съобщения да бъдат сертифицирани по EN -54 за обекти без задължителна система за гласово оповестяване.

Разполагаме с  голямо разнообразие от  налични инсталационни микрофони в отлично съотношение цена – качество. ПОЗВЪНЕТЕ НИ НА 056/84 52 04, или ни ПИШЕТЕ НА contact at proaudio.bg, за да получител най-точен съвет за ОПТИМАЛНО РЕШЕНИЕ!

Предлаганите от нас инсталационни микрофони  са от доказани брандове като Audac, CMX, Monacor и TOA, които са специализирани в изработката на висококачествени аудио продукти. Предлагаме  и възможни варианти за цифрови инсталационни микрофони, с предварително програмиране на функции и зони на излъчване. Освен гарантирано качество, нашият екип може да Ви предложи:

N

Бърза и сигурна доставка;

N

Безплатна доставка за поръчки над 200лв.;

N

Професионални консултации с експерт от екипа.

Какво трябва да знаем за инсталационните микрофони

Инсталационните микрофони представляват микрофонни системи, които са предназначени за постоянна инсталация в определени обекти или на определени места, като най-често се използват за озвучаване в обществени места, като концертни зали, театрит, музеи, конферентни зали, молове и други.

Тези микрофони са проектирани да бъдат лесно инсталирани и да се свързват с външни аудио системи, като миксери, усилватели и говорители. Те могат да се използват за заснемане на различни видове звук, като реч, музика, ефекти и др.

Инсталационните микрофони са полезни за събития, където има нужда от качествен звук и когато не е възможно да се използват портативни микрофони, като например при състезания или в големи обществени пространства. Те могат да осигурят чист и ясен звук за аудиторията, като същевременно не пречат на визуалния аспект на мястото.

Фактори при избора на инсталационни микрофони

Трябва да имате предвид следните по-важни фактори, когато искате да закупите инсталационен микрофон:

  • Тип на микрофона – изборът на типа на микрофона зависи от мястото, където ще го инсталирате и от нуждите ви за звука. Например, ако искате да заснемете реч, можете да изберете кардиоиден микрофон, който улавя звука във възможно най-близкото му местоположение.
  • Качество на звука – качеството на звука е много важно, особено ако микрофонът се използва за професионални цели. Трябва да изберете микрофон, който може да заснема чист и ясен звук.
  • Устойчивост на микрофона – ако идеята ви е да инсталирате микрофона на места, където може да бъде изложен на външни фактори като влага, прах, температурни колебания, трябва да се уверите, че микрофонът, който сте избрали е устойчив на тези условия.
  • Бюджет – цената на инсталационните микрофони може да варира значително в зависимост от качеството и функционалността им, затова трябва да обмислите какъв е наличният ви бюджет и да изберете инсталационен микрофон (или няколко), който ще отговаря на нуждите ви.
  • Съвместимост – важно е да проверите дали микрофонът е съвместим с другите аудио компоненти, които имате или планирате да закупите, като миксери, усилватели и говорители. Ако се колебаете и не сте сигурни какво да изберете, консултирайте се със специалист, който ще ви помогне да направите най-правилният избор спрямо бюджета, с който разполагате. Специалистите от Про Аудио са винаги на разположение за безплатна консултация!