fbpx
Select Page

Безжични микрофони

Безжичните микрофони са най-добрият приятел на всеки изпълнител, който цели да плени публиката не само с гласа си, но и с присъствие. Този тип безкабелни микрофони пpeoбpaзyвaт звyĸa в paдиocигнaли, ĸoитo след това ce изпpaщaт чpeз пpeдaвaтeл дo пpиeмниĸ, ĸoйтo гo пренасочва дo усилвателя и oзвyчитeлнaтa cиcтeмa.

Резултатът е по-голяма мобилност при използване на безжични микрофони. Това ги прави отличен избор за пеене на живо и караоке. При нас ще откриете както професионални безжични микрофони, така и такива за използване в домашни условия.

Нашите предложения включват висококачествени безжични микрофони от световно доказани брандове като ANT, Audio-technica и Sennheiser! Безжичните микрофони за пеене ще премахнат всички ограничения и ще Ви позволят да изразите себе си на сцената. Въпреки липсата на директна кабелна връзка към озвучителната система, професионалните безжични микрофони не изостават качеството си. В днешно време, технологиите са толкова напреднали, че недостатъците в продуктите са почти несъществуващи особенно при безжичните микрофони от висок клас. Освен гарантирано качество, нашият екип може да Ви предложи:

N

Бърза и сигурна доставка;

N

Безплатна доставка за поръчки над 200лв.;

N

Професионални консултации с експерт от екипа.

Ние от Про Аудио ЕООД предлагаме голямо разнообразие от безжични микрофони на ниски и достъпни цени. ПОЗВЪНЕТЕ НИ НА 056/84 52 04, или ни ПИШЕТЕ НА contact at proaudio.bg, за да Ви дадем най-точен съвет за ОПТИМАЛНО РЕШЕНИЕ!

Какво трябва да знаем за безжичните микрофони?

Безжичните микрофони се отличават със своята лесна употреба – те не изискват специални технически познания. Продуктите притежават издръжливост и чист звук.

Няколко са компонентите, които отличават безжичните микрофони от кабелните им събратя:

  • Захранването на безжичният микрофон се осъществява чрез батерия, намираща се в корпуса на ръкохватката. При по-новите и моделите от висок клас, батерията се отличава с дълъг живот. Това осигурява на ползвателите гъвкавост при употребата им, без да се прави компромис с качеството на звука.
  • Радиопредавателят в тялото на безжичните микрофони използва VHF или UHF честотна лента. Бюджетните безжични микрофони са с фиксирана честота, докато голяма част от моделите позволяват избора на няколко честотни канала, за да се избегнат евентуални смущения, или за да бъде възможна употребата на няколко безжични микрофона едновременно.

Безжичният микрофон може да бъде свързан самостоятелно или в комплект с други микрофони с крайни устройства – PA системи и смесители.

Предимства и недостатъци на безжичните микрофони

Сред предимствата на безжичните микрофони са:

  • Намалена вероятност за препъване на изпълнителя в кабел;
  • По-голяма свобода на движение на изпълнителя;
  • Безжичните микрофони имат галванична изолация, което позволява избягването на заземяването между микрофона и останалата ел. техника в помещението или на сцената;
  • Избягват се проблеми, които са често срещани при кабелните микрофини, и които са причинени от постоянното преместване и напрежение в кабелите.

Сред недостатъците са:

  • Някои модели безжични микрофони имат ограничен обхват на работа до 100м;
  • По-старите и бюджетни модели могат да имат проблеми със смущения генерирани от други микрофони или аудио оборудване. Повечето модели обаче имат опция за избор измежду няколко честоти на предаване, което решава този проблем;
  • Във връзка с горното, безжичните микрофони могат да работят в ограничена бройка заедно, заради ограниченият брой налични честоти;
  • Времето за работа с безжичен микрофон е ограничено от живота на батерията;

Ако имате въпроси относно избора на безжичен микрофон, не се колебайте да се свържете с екипа на Про Аудио.