Select Page

Субуфери

Субуферите са озвучителни тела, които служат за възпроизвеждане на ниски честоти (баси от 20 – 600 Hz), което създава силен и плътен бас. На пръв поглед размера на субуфера може да го прави да изглежда като сложна система, но реално работи на много прост принцип – бас тръба, от която излиза въздухът, който е предизвикан от уфера. При по-комплексните субуфери има и вградена тонколона, която се намира най-често отстрани.

Ние предлагаме богато разнообразие от субуфери на достъпни цени от световно доказани брандове като FBT, Audac и ANT. При нас ще откриете активни и пасивни субуфери и субуфери за дома, които ще направят слушането на музика още по-голяма наслада. Професионалните субуфери са приложими и в озвучаването на конферентни зали, барове, нощни клубове, спортни зали, училища и много други!

Свържете се с нас днес и ние ще Ви помогнем да изберете най-подходящия субуфер за вашите нужди. Всички продукти, които предлагаме са висококачествени и 100% оригинални! Освен това, избирайки Pro Audio, вие получавате:

N

Експресна и сигурна доставка

N

Безплатна доставка за поръчки над 100лв.

N

Опция за връщане на стока

N

Професионални консултации с експерт от екипа

Showing all 30 results

Какво трябва да знаем за субуферите

Този тип озвучителни устройства възпроизвежда звук с честота 20–200 Hz при любителските продукти и под 100 Hz при професионалните суббуфери. Тези ниски звукови честоти са известни още като бас и суббас. Субуферите са част от цялостна озвучителна система, което означава, че те не се използват самостоятелно.
Конструкцията на субуфера се състои от един или повече високоговорителя, монтирани в кутия. Конструкцията е предназначена да издържа на деформация в следствие на въздушното налягане. Самите корпуси на различните суббуфери се предлагат в различни дизайни, като те притежават своите особености от гледна точка ефективност, цена, нискочестотен диапазон, размер и др.
Субуферите се разделят на две по-важни категории – активни субифери и пасивни субуфери. Активните имат вграден усилвател, докато пасивните биват захранвани от външен усилвател.
Субуферите за стандартна употреба са подходящи за използване в домашна hi-fi система или кино система. Този тип субифери се характеризират с по-слаби параметри, поради по-малките пространства, в които се използват, както и заради по-ниските нива на възпроизвеждане.
От своя страна, професионалните аудио субуфери имат приложение на музикалната сцена и в клубните озвучителни системи, в озвучаването на църкви, тематични паркове и други обекти, изискващи по-висока способност на възпроизвеждане на звука.

Ако имате въпроси свързани с избора на подходящ субуфер, не се колебайте да се свържете с екипа на Про Аудио.