fbpx
Select Page

Субуфери

Суббуферите са озвучителни тела за възпроизвеждане на ниски честоти ( 20 – 600 Hz).Възможни активни с вграден усилвател и пасивни бас-тонколони.

 Предлагаме богато разнообразие от субуфери на достъпни цени  доказани брандове: FBT, Audac, Canton и ANT. При нас ще откриете активни и пасивни субуфери и субуфери за дома  – за музика и домашно кино. Професионалните субуфери са приложими и в озвучаването на конферентни зали, барове, нощни клубове, спортни зали, училища и много други!

Свържете се с нас още днес и  ще Ви консултираме за избор на най-подходящия суббуфер за вашите нужди. 
Освен това, избирайки нашия продукт и услуга, вие получавате:

N

Експресна и сигурна доставка

N

При поръчка през сайта за над 200 лв - безплатна доставка.

N

Професионални консултации с експерт от екипа

N

Опция за връщане на стока

Какво трябва да знаем за субуферите

Този тип озвучителни устройства възпроизвежда звук с честота 20–200 Hz при любителските продукти и под 100 Hz при професионалните суббуфери. Тези ниски звукови честоти са известни още като бас и суббас. Субуферите са част от цялостна озвучителна система, което означава, че те не се използват самостоятелно.
Конструкцията на субуфера се състои от един или повече високоговорителя, монтирани в кутия. Конструкцията е предназначена да издържа на деформация в следствие на въздушното налягане. Самите корпуси на различните суббуфери се предлагат в различни дизайни, като те притежават своите особености от гледна точка ефективност, цена, нискочестотен диапазон, размер и др.
Субуферите се разделят на две по-важни категории – активни субифери и пасивни субуфери. Активните имат вграден усилвател, докато пасивните биват захранвани от външен усилвател.
Субуферите за стандартна употреба са подходящи за използване в домашна hi-fi система или кино система. Този тип субифери се характеризират с по-слаби параметри, поради по-малките пространства, в които се използват, както и заради по-ниските нива на възпроизвеждане.
От своя страна, професионалните аудио субуфери имат приложение на музикалната сцена и в клубните озвучителни системи, в озвучаването на църкви, тематични паркове и други обекти, изискващи по-висока способност на възпроизвеждане на звука.

Ако имате въпроси свързани с избора на подходящ субуфер, не се колебайте да се свържете с екипа на Про Аудио. При нас ще откриете както активни субуфери 18 инча, така и пасивни бас каси с разнообразие от размери. Имаме в наличност и безжични субуфери за възможно най-елегантна безкабелна система за звук.

Плюсове и минуси на професионалните активни и пасивни субуфери

Активните и пасивните субуфери имат различни предимства и недостатъци, когато говорим за професионалната им употреба.

При активните субуфери имаме вграден усилвател, заради което те изискват само един кабел за свързване към миксера или предусилвателя. Те са по-лесни за настройване и използване, тъй като не изискват отделен усилвател и настройки на честотата. Активните субуфери също така имат по-малко загуби в качеството на звука поради по-късия кабел, който свързва субуфера и усилвателя.

Недостатъците на активните субуфери включват по-високата цена в сравнение с пасивните субуфери, особено за по-високи мощности. Също така, ако се повреди усилвателят, субуферът трябва да се откачи и да се изпрати за ремонт, заради което ще трябва или временно да се преустанови работата на аудио системата, или да се закупи заместващ субуфер.

При пасивните субуфери нещата стоят по различен начин. Те се нуждаят от външен усилвател за захранване, което може да бъде както недостатък, така и предимство, ако вече разполагате с подходящ усилвател или ако искате да имате повече контрол върху системата за озвучаване на обекта. Те също така са по-евтини от активните субуфери, особено за по-големи мощности.

Недостатъците на пасивните субуфери включват по-голямата сложност при свързване и настройка, тъй като изискват допълнително свързване на усилвател и регулиране на честотите. Те също така могат да имат загуби в качеството на звука поради по-дългия кабел между усилвателя и субуфера.