fbpx
Select Page

Мониторни тонколони

Мониторните тонколони са компактни високоговорители с ъглов гръб, който е положен на пода. Тази ъглова форма дава на мониторната тонколона другото и име “wedge”. Обикновено ъгълът е 30 градуса, което насочва високоговорителя назад и нагоре към изпълнителя. Мониторните тонколони се насочват с лице към изпълнителя, давайки му възможност да чува звука директно.

При липса за мониторни тонколони изпълнителите ще чуват вече отразения звук. Естествено отразеният звук се забавя и изкривява, което може да доведе до разминавания между бенда и певеца.

Предлагаме разнообразие от мониторни колони на добри цени, в отлично съотношение цена – качество. При нас ще откриете както пасивни мониторни тонколони, така и активни мониторни тонколони на достъпни цени! Нашите предложения са гъвкави и са подходящи за клубове, аудиториуми, молитвени домове, сцени с музика на живо и още! Разполагаме с мониторни тонколони от световноизвестния бранд FBT. Освен гарантирано качество и 100% оригинални продукти, нашият екип може да Ви предложи:

N

Експресна и сигурна доставка

N

Безплатна доставка за поръчки над 200лв.

N

Инсталация и проектиране на аудио системи

N

Професионални консултации с експерт от екипа

Повече за активните мониторни тонколони

Активните мониторни тонколони са специални високоговорители с вграден усилвател. Активните миноторни високоговорители са особено подходящи за звукозаписни студия, радиостанции, сцени и домашни студия.

Предимството на активните мониторни тонколони е, че вграденият им усилвател е оптимизиран специално за тях, което гарантира по-високо качество на звука и по-добър контрол върху него. Те осигуряват по-точно и прецизно възпроизвеждане на звука и са създадени да възпроизвеждат аудио материал с висока яснота и детайлност.

Какво трябва да знаем при избора на мониторни тонколони?

Когато избираме мониторни тонколони за професионално използване е важно да имаме предвид следните няколко решаващи фактора:

  1. Размер и мощност: трябва да изберем мониторни тонколони с подходящ размер и мощност спрямо големината на помещението за озвучаване и конкретните нужди на проекта. По-големите тонколони предоставят по-добър звук, но са по-трудни за монтаж и транспортиране.
  2. Честотен обхват: мониторните колони трябва да имат широк честотен обхват, който да позволява ясно и точно възпроизвеждане на високите и ниските честоти на звука. Оптимално е да изберем тонколони с добре балансиран звук, който да не е прекалено ярък или пък твърде басов.
  3. Разположение: разположението на мониторните тонколони е важно, за да получим възможно най-добър звук. Високоговорителите трябва да бъдат поставени на подходящо разстояние един от друг и от стените, за да се намалят отраженията на звука.
  4. Тип на конекторите: необходимо е предварително да знаем какви конектори са налични за мониторните тонколони и дали са съвместими с желаната аудио система. Най-често използваните конектори са XLR, TRS и RCA.
  5. Цена: цената на мониторните тонколони може да варира значително, но не винаги по-високата цена означава по-добро качество. Добре е да изберем мониторни тонколони, които отговарят на конкретните индивидуални нужди и бюджет. Ако не можете да се ориентирате измежду морето от продукти на пазара, доверете се на специалистите от Про Аудио, които ще ви консултират безплатно.