fbpx
Select Page
Реализацията на системите за сигурност, част от които е и системата за оповестяване е сложен процес, в който идеята на инвеститора за функционалност се пресича с концепцията на проектанта, в подчаст слаботокови, размаха и въображението на инсталатора, заел се с реализацията на системите, здраво стъпили на изискванията на наредби, стандарти и протоколи за сигурност. Цялата тази композиция от участници, идеи, оферти и краен резултат – трябва да влязат в очаквана финансова рамка. Звучи сложно, нали?!

Ако към това, добавим естественото очакване, че съобщенията от аварийно, общо или търговско естество трябва да се излъчат разбираемо за всички,ситуацията поема в още по – предизвикателна посока.

TOA VM-3000 Система за малки и средни приложения

защо е важно да предложим различни марки и видове системи за гласово оповестяване? - pro audio

Затова, след около 12 години работа със системи за оповестяване сме научили доста уроци, за да сме полезни на инвеститора, проектанта и инсталатора.
Началото беше ТОА – Системи за оповестяване с отделни модули, практически неограничен брой линии, входове за микрофони. TOA VM-3000 продължава успешния си ход като една от най-ефективните системи за малки и средни приложения.

TOA EN-54 е оповестителна система с мощен цифров сигнален процесор (DSP), осигуряващ висококачествено аудио излъчване за правилна разбираемост на речта . Системата е подходяща за:
N

Транспортна инфраструктура

N

Търговски комплекси

N

Спортна инфраструктура

N

Складови и логистични бази

защо е важно да предложим различни марки и видове системи за гласово оповестяване? - pro audio

При необходимост от малки и бюджетни решения, които ще осигурят задължителната Сертифицирана система по EN54 за озвучаване на търговски обекти, оповестяване в училища или детски градини – еднозначният избор ще падне на едномодулните интегрирани решения на FBT – VAIE – тип стенен панел.

Тези системи могат да управляват, в зависимост от модела, от 2 до 6 алармени зони чрез локални контроли, разполагат с вграден микрофон за пожарникар,могат да включат дистанционна микрофонна станция и контролирани входове. Всички модели имат – номинална мощност на звука: 500W – свободно разпределени между зоните до максимум 250W в рамките на една зона. Разполагат с 4,3” сензорен екран със задно осветяване за избор на зона за предупреждение и евакуация, регулиране на нивата, настройки и визуализация на повреда. Наблюдаван от пожарникаря микрофон на предния панел. Излъчване на EVACUATION и ALERT предварително записани съобщения за евакуация и предупреждение. Възможност за общо оповестяване и фоново озвучаване.

TOA VX-3000 за големи проекти

 

Усложняването на проекта и необходимостта за проектиране и изграждане на Система за оповестяване за по – големи приложения, насочва вниманието към VX-3000 на TOA, която с малкото си компоненти, прави проектирането и монтажа лесни, спестявайки място и кабел с бърза конфигурация на системата,и намалявайки разходите за монтаж.

toa vx-3000 va/pa sistema

Какви други преимущества има  TOA VX-3000

 

Три базови фрейма и модулни усилватели от клас с различни номинални мощности правят VX-3000 гъвкава и позволяват конфигурация, съвпадаща точно с изискванията на потребителя. Благодарение на мащабируема системна архитектура, VX-3000 може да се използва с до 1280 отдалечени микрофона, 640 аудио източника и 2560 линии високоговорители. Системата може да бъде инсталирана както централизирано, така и децентрализирано (в отделни сгради), докато последната настройка драстично намалява разходите за окабеляване. VX-3000 е възможна и като стенен едномодулен панел и е подходящо решение за:

N

Транспортна инфраструктура

N

Спортни комплекси

N

Фабрики и свързана инфраструктура

N

Офис и бизнес сгради

MiniVES & MidiVES на Ambient: Решения за индустриални предприятия и транспортна инфраструктура

 

mini & midi ves systems
За индустриални обекти, транспортна инфраструктура – ЖП гари, тунели, индустриални предприятия, имаме готовност да предложим и решенията на Полската компания Ambient, която направи категоричен пробив на пазара с интелигентни решения, които са в помощ на всеки проектант и инсталатор – MiniVES & MidiVES.

SX-2000 децантрализирано решение за широкомащабни инсталации

 

SX-2000 е мащабируема система за конфигуриране на гъвкави и високоефективни PA системи. Системата разполага с нови матрични възможности, така че една система може да има своите компоненти, разпределени на различни места под централизиран контрол.
Идеален за широкомащабни инсталации, вариращи от множество сгради до локални системи, универсалната серия SX-2000 е особено подходяща за използване в летища и жп гари, фабрики, търговски центрове и големи офиси. Универсалността на системата, като двоен източник на захранване и резервиране за безопасна работа, я прави надеждно решение за всяка специфична инсталация без дълги срокове за изпълнение и разходите за системи по поръчка.