fbpx
Select Page

Про Аудио реализира озвучителните системи и системи за гласова евакуация на двете спортни зали, открити в страната тази година. – Арена Парк Бургас и Многофункционална зала Арена Шумен. Залите са с основен спортен профил и многофункционална насоченост като места за културни и развлекателни събития.

Арена Парк Бургас е новопостроен и многофункционален спортен комплекс, намиращ се в град Бургас, бившата плувна база „Славейков“. Състои се от закрит плувен басейн, открито футболно игрище с покритие изкуствена трева, 2 открити тенис корта с твърда настилка, закрита фитнес зала, термална зона включваща парна баня и сауна. Проектът е на АА “Братя Кадинови” ЕООД, с водещ проектант проф. дан. арх. Бойко Кадинов.

Арена Парк Бургас

Залата разполага с много добри условия за зрителите на водните спортове. Оборудвана е с 1200 седалки. Озвучителната система на залата е реализирана с специализирани говорители, които разполагат  с увеличена нискочестотна еластичност и отлична чувствителност,  като осигурява висока музикална възпроизводителност и речева артикулация, висока дисперсия на звука и ниско ниво на изкривявания.

За съжаление, основната зала на Парк Арена Бургас няма акустична обработка и има негативно собствено ниво на реверберация, а с това създава среда на многократно отразен звук – стъклени и водни повърхности, което значително влошава показателите на звукоразбираемост.

Арена Шумен

професионално озвучаване на арена шумен, гр шумен

Арена Шумен е многофункционална спортна зала с 1500 седящи места и възможност за още 800 допълнителни места. Проектант – Архитектурно студио АТЕК-ВД ЕООД: арх. Валери Иванов – управител, арх. Калоян Колев – водещ проектант.

Зрителната зала е проектирана като мултифункционално пространство за провеждане на два основни типа мероприятия: 

Локални, национални и международни спортни състезания по: 

  • баскетбол, волейбол, хандбал
  • тежка атлетика, борба, бокс,
  • тенис и художествена гимнастика
Други събития като:

  • конференции
  • изложби, изложения
  • концерти и др.

Фирма Про Аудио беше поканена да консултира и изпълни системите за професионално озвучаване и оповестителната система при спешни и аварийни ситуации. Специализираните решения за озвучителни системи на спортни зали, които подбрахме, са подходящо електроакустична система и в зала Арена Шумен. Възможното решение за оптимална озвучителна система са специализирани високоговорители.

z

ABT-HP240EN

Говорителят ABT-HP240EN на полския бранд AMBIENT е подходящо решение за монтаж в спортни съоръжения. Предоставя отлична речева разбираемост и широк честотен обхват, което го прави подходящ за излъчване и на музикално съдържание. Сертифициран по EN 54-24 и е с отлична усточивост на вредни атмосферни влияния (IP65).

Те осигурят необходимата гъвкавост, звуково налягане и звукоразбираемост за озвучаване при обичайни събития – спортни мероприятия, изложения. Mузикалното възпроизвеждане е с много високо качество и изключителна чистота. Високоговорителят е правилен избор за средновисоки спортни зали. 

При провеждане на концерти в залата ще се използва алтернативна система за осигуряване на концертен звук, според изискванията на всяко различно голямо събитие.

Пожароизвестителни системи за безопасност на зрителите

И двете зали разполагат с надеждни и интегрирани с пожароизвестителното им оборудване, системи за гласова евакуация, с брой, вид и разпределение на високоговорителите, съобразени с индивидуалната специфика на пространството. Заложеното оборудване е сертифицирана по EN 54, според изискванията на Наредба Iz 1971, система за оповестяване на TOA.