Спортен комплекс Aрена парк Бургас и многофункционална зала Aрена Шумен са с озвучителни системи реализирани от Про Аудио

You are here

5
Average: 5 (1 vote)

Про Аудио реализира озвучителните системи и системи за гласова евакуация на двете спортни зали, открити в страната тази година.Арена Парк Бургас и Многофункционална зала Арена Шумен.  Залите са с основен спортен профил и многофункционална насоченост като места за културни и развлекателни събития.Озвучителна система на спортна зала Бургас Славейков

Арена Парк Бургас е новопостроен и многофункционален спортен комплекс, намиращ се в град Бургас, бившата плувна база „Славейков“. Състои се от закрит плувен басейн, открито футболно игрище с покритие изкуствена трева, 2 открити тенис корта с твърда настилка, закрита фитнес зала, термална зона включваща парна баня и сауна. Проектът е на АА "Братя Кадинови" ЕООД, с водещ проектант проф. дан. арх. Бойко Кадинов.

Залата разполага с много добри условия за зрителите на водните спортове. Оборудвана е с 1200 седалки. Озвучителната система на залата е реализирана с 12 бр. R35. COAX на американската компания Community. Високоговорителят R35. COAX е с увеличена нискочестотна еластичност и чувствителност 120-122 dB като осигурява висока музикална възпроизводителност и речева артикулация, висока дисперсия на звука и ниско ниво на изкривявания. За съжаление, основната зала на Парк Арена Бургас няма акустична обработка и има негативно собствено ниво на реверберация, а с това създава среда на многократно отразен звук – стъклени и водни повърхности, което значително влошава показателите на звукоразбираемост.

Арена Шумен е многофункционална спортна зала с 1500 седящи места и възможност за още 800 допълнителни места. Проектант - Архитектурно студио АТЕК-ВД ЕООД: арх. Валери Иванов – управител, арх. Калоян Колев - водещ проектант.

Озвучаване на спортна зала Арена ШуменЗрителната зала е проектирана като мултифункционално пространство за провеждане на два основни типа мероприятия:
- спортни събития – локални, национални и международни състезания по: баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, борба, бокс, художествена гимнастика и др.
- конференции, концерти, изложби, изложения и др. Фирма Про Аудио беше поканена да консултира и изпълни системите за озвучаване и Системата за гласово оповестяване при спешни и аварийни ситуации.
Специализираните решения за озвучителни системи на спортни зали на Community, са подходящо електроакустична система и в зала Арена Шумен. Възможното решение за оптимална озвучителна система са специализираните високоговорители на Community от серия R - R.35-3896.

Community R35Двадесет и осем броя двуолентови, full-range Community високоговорители R.35-3896 съставят озвучителната система на залата, която ще осигури необходимата гъвкавост , звуково налягане и звукоразбираемост за озвучаване при обичайни събития – спортни мероприятия, изложения. При провеждане на концерти в залата ще се използва алтернативна система за осигуряване на концертен звук, според изискванията на всяко различно голямо събитие. Иновативният триосов дизайн на - R.35-3896 осигурява музикално качество и детайлност на звука, въпреки неголемите си размери.

 

Спортни игрища Парк Бургас озвучителни телаИзключителната MultiSource Waveguide™ технология обединява високата ефективност на средночестотен компресионен драйвър и 1-но инчов високочестотен драйвер в общ източник на звук, с ъгъл на излъчване 90° x  60°. R.35-3896 осигурява музикално възпроизвеждане с много високо качество и изключителна чистота. Високоговорителят е  правилен избор за средновисоки спортни зали.

И двете зали разполагат с надеждни и интегрирани с пожароизвестителното им оборудване, системи за гласова евакуация, с брой, вид и разпределение на високоговорителите, съобразени с индивидуалната специфика на пространството. Заложеното оборудване е сертифицирана по EN 54, според изискванията на Наредба Iz 1971, система за оповестяване на японската компания ТОА VM-3000.

 
 
Продукти: