Select Page
Серия R2 на Общността е избрана за надеждност при всякакви метеорологични условия, дефинирано покритие и висока разбираемост

През 2014 г. Бразилия е домакин на Световната купа по футбол за втори път, като сега технологиите играят важна роля за осигуряване на удоволствието и безопасността на посетителите. Estádio Mineirão е първият от трите стадиона за Световната купа през 2014 г., на който се завършен с помощта на системи за високоговорители на Community. Soundvision Engineering, най-големият професионален интегратор на договори за аудио и видео в Бразилия, получи поръчка за проектиране и инсталиране на аудиосистемите от Емилио Миранда от Johnson Controls Бразилия, титуляр на договора за Estádio Mineirão. Главният изпълнителен директор на Soundvision, Антонио Тадеу Торкуато, и мениджърът “Нов бизнес”, Леандро Фрейре, извършиха обширна оценка на системите за високоговорители, които биха осигурили най-доброто решение за арената.

Те стигнаха до заключението, че първият избор е Community, доказала своята надеждност при всякакви метеорологични условия, добре дефинирано покритие и висока разбираемост. След инсталирането измерванията за анализ на ефективността, направени на арената от Фернандо Гаргантини, системен мениджър на Soundvision, и Дейв Хауден, технически директор на Community, показаха, че ефективността на системата отговаря на спецификациите и осигурява добро покритие. Основната конфигурация на системата се състои от двадесет и четири клъстера, всеки с четири или пет високоговорителя R2. Като цяло системата използва двадесет и четири високоговорителя R2-52 на Community, двадесет и четири R2-694, шест R2-94, четири R2-77 и четиридесет и осем R2-474.

Те се захранват от процесори и усилватели, разположени в пет технически помещения, които комуникират чрез CobraNet с резервиране на D-link и процесори BSS-BLU. Системата е свързана с противопожарната алармена система на арената, което позволява разпространението на живи и предварително записани съобщения за масово уведомяване или аварийна евакуация.Soundvision е избрана и за още два стадиона за Световната купа – Arena de Sao Paulo и Arena Amazonia, които също са оборудвани с високоговорителни системи Community R-Series.Arena de Sao Paulo се намира в Кармозина, Сао Пауло, и е построена специално за Световната купа през 2014 г., като капацитетът ѝ е 65 000 места за събитието. За Arena de Sao Paulo Soundvision проектира и инсталира система, използваща шестнадесет тонколони Community R2-94, шестнадесет тонколони R2-694 и шестнадесет тонколони R2-77.

Арена Амазония се намира в град Манаус, в сърцето на тропическата гора на Амазонка. Този устойчив проект за стадион ще донесе важно наследство за региона и осигурява места за 42 377 зрители. Тази система в Arena Amazonia е завършена от Soundvision с помощта на шестдесет и четири тонколони R2-474 на Community и седемдесет и шест тонколони R.25-94T.