fbpx
Select Page

Централна гара - София

Системи за оповестяване и Интерком комуникация
Първата сграда на Софийската централна гара е построена през 1888 г. и е най-голямото съоръжение от вида на Балканския полуостров. Между 1972 – 1974 г. е построено сегашното приемно здание. С реализацията на мащабния проект за Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара – София се извърши пълна реконструкция на съществуващото приемно здание и прилежащите му терени. съществуващите обслужващи помещения са обновени и е изграден нов, модерен единен център за управление движението на влаковете. Обособена е зона със заведения за хранене, магазини и детски кът. Реновирана е административната част и е обособен е подземен паркинг за служителите на гарата. При реконструкцията епроектирана и монтирана Оповестителна и информационна система за общи части, фоайета, подлези, и влакови пирони е TOA VM-3000, състояща се от 51 линии с високоговорители, групирани по зони за различните типове информационни микрофони.
TOA VM-3000

централна гара - софия системи за оповестяване и интерком комуникация - pro audio

TOA VM-3000, озвучителна и гласово оповестителна система, интегрируема с пожарооповестителни системи, сертифицирана по EN-54. Разпопага с мощен дигитален процесор, с отлична речева разбираемост и ясен звук, компактен дизайн и подходяща за училища, молове спортни зали или ресторанти.

На жп пeроните са монтирани 311 звукови прожектора които осигуряват оптимално звуково налягане и разбираемост на съобщенията. В основната приемно – пътническа зала, оповестяването се осигурява от няколко клъстера съставени от TOA F – 2000 BTWPEB-Q. На обекта е изградена и система за интерком комуникация, базирана на TOA N-8000, която осигурява двустраннa комуникация между оператор и 42 поста, разположени на места с потенциална необходимост. Интерком системата е обвързана със системата за видеонаблюдение на обекта, с оповестителната система и разполага с двустранна връзка със селектирани абонати. Системите осигуряват функционалността и сигурността, които са стандарт и световна добра практика за транспортни обекти от подобен мащаб.

Про Аудио е подизпзълнител на „ Главболгарстрой“ – Главен изпълнител на обекта.

Направете запитване по проект или офертно предложение!