Оборудване за кинозали. Цифрово и 3D кино и съраунд звук.

You are here

Оборудване за кинозали. Цифрово и 3D кино и съраунд звук.

Фирма Про Аудио ЕООД е доставчик на цялостно решение за цифровите 3D летни кина  в Китен и Приморско, както и на кино-оборудването в читалище "Просвета" - гр. Поморие. Изграждането на кинозала със съответното оборудване за кинопоказ и озвучителни системи  е изключително предизвикателство и една от най - интересните дейности - там където технологиите срещат магията на киното. Предлагаме марки и решения, ключови за изграждане както на цифрово кино, 3D кино за големи зали, както и по-малки зали за прожектиране на кино  и видео в читалища и  училища.

 
 
Изисквания: 
Въпреки че за удоволствието от филмите първото и най-важно изглежда визуалната среда, лошото качество на звука може да съсипе дори най-блестящите кадри. Озвучителната система за кинозала не е за пренебрегване и е част от цялостния проект. Освен очевидните съображения за комфорт и площта в кинозалата, наложително е залите да са проектирани с предвиждане на следните особености:  
Външна звукова изолация (колко пъти сте чули шума от движение, влакове или строителни работи над саундтрака на филма, който гледате?) 
Вътрешна шумоизолация - шумове като климатик, асансьори, тоалетни и прожекционна техника трябва да бъдат контролирани.
Акустика - акустичният дизайн в кината трябва да се разглежда от  етапа на проектиране - местоположение, планиране на  аудитория и т.н. до крайното въвеждане в експлоатация.
Звукът в кинозалата  се подава от качествени и чувствителни специално разработени озвучителни тела разположени в ляво, център и дясно зад екрана и до множество специални говорители около залата за създаване на "съраунд звук". Dolby Digital е стандартният формат за кино, въпреки че други доставчици (по-специално DTS) са разработили системи с повече канали (които произвеждат още по-чист звук), предлагат се отделно на цифрови дискове и изискват допълнително оборудване за възпроизвеждане, което ги прави по-рядко използвани, но бяха част от оборудването доставено в киното в Поморие.
От ключово значение е въпроса за синхронизацията  визия-звук.
На разположение сме да ви консултираме по този и всеки друг въпрос свързан с излъчването на видео и кино в специализирана зала и проектирането на кинозала. 

 

Кинооборудване за цифрово кино и 3D кино

Кинооборудване за цифрово кино и 3D киноДигитален кино проектор ChristieАналогова 35 мм киномашинаПрожекционни кино платна - подвижни
 Цената на един малък с добро качество LCD проектор в момента е около 13000-15000 лв. Ако предвиждате  DLP проектор за зала с около 200-450 места това ще струва около 100 000 лв.  Важно е да се признае, че някои от по-мощни проектори са шумни и че те трябва да бъдат изолирани от залата.
Също така е важно да сме наясно с размера на обектива който е нужен. Това се установява чрез изчисляване на разстоянието от проектора до екрана и височината на екрана. 
3D системата за дигитално кино съдържа в стандарта на Dolby -  Color System Filter Wheel. Специалното цветно филтърно колело се добавя на съществуващия стандартен DLP® цифров кинопроектор. Разположено на пътя на светлинния лъч, това води до 3D изображение.
Кинопроектори
3D очила

Кинооборудване за малки зали

Малка кинозала с мултимедиен проектор

Оборудването за излъчване на видео за малка зала обикновено е по-малък и бюджетен проектор, снабден с подходящи обектив и лампа. Звукът се трансформира през съраунд процесор, или подходящ смесителен пулт. Опита ни от множество реализации на малки зали за излъчване на видео и кино, ще помогне и на вас да намерите надеждно и добре работещо решение. Повече информация за Мултимедийни проектори.
Подходящи озвучителни тела за малка зала за прожекции.

Озвучителна и съраунд система за кино

Озвучителна система и съраунд звук за кинозала

- Предложение за изграждане на озвучителна система за кинозала с продуктите на QSC -  знакова марка, свързана с началото на Dolby® Stereo звука и доставчик номер едно на кино усилватели.
- Дългосрочната надеждност е ключова съставка на всеки продукт на QSC. Процесорите QSC интегрират система за контрол, наблюдение на състоянието на монитори, кросоувъри, маршрутизация и EQ в единно решение.
- Бърз монтаж, лесна настройка и ефективна работа. А озвучителните тела специално разработени за кино осигуряват качеството, което прави марката водещ прозиводител на решения за кино.
Експертизата ни работи за вас като осигуряваме консултантска подкрепа, чертежи и електрически схеми за инсталация и сме на разположение за въвеждане в експлоатация на място и обучение. 
Вижте ТУК  едно от предложенията ни за киносъраунд звук.