fbpx
Select Page

Пазарният дял на High-End аудио системите продължи да расте и през 2023 г., достигайки обеми $3,541.7 млн., като до края на 2033 г се очаква да е $10,656.2 млн. Еволюцията в звука е продиктувана от потребителското търсене и все по-иновативните функционалности при Hi-Fi & High-Еnd аудио решенията. Това са aудио системи с интуитивно излъчване, системи за домашно кино, аудио усилватели от висок клас, HI-FI усилватели и озвучителни тела, и първокласни интелигентни саундбарове, 
Иновациите в областта на безжичните аудио технологии са във възход, благодарение и на непрекъснатия напредък в областта на изкуствения интелект. Постиганетото на пълна 3D “звукова картина” е вече достъпно за голяма част от продуктите.

3D филмово преживяване и 3D Audio

       Различни доставчици се фокусират върху използването на изкуствен интелект, за да предоставят интелигентни домашни високоговорители с контрол, базиран на гласов асистент. В същото време хардуерът на игровите конзоли често е оборудван с модерни технологии, което от своя страна стимулира търсенето на висококачествени високоговорители и за тях. Към това съвременните озвучителни тела се разработват с технологии за пространствен звук.

    Платформите – Amazon Prime, Netflix и Hotstar увеличават търсенето на домашни аудио системи – висок клас, които осигурят  изживяване, подобно това в киносалоните. Технологии като Barco Auro, DTS Neo, Dolby Atmos доставят многоизмерен звук, достъпен и у дома. Dolby Atmos функционалността позволява триизмерно излъчване   и превръща гледането на филми, и слушане на музика в изключително преживяване. Озвучителните тела предоставят пълен, богат и дълбок звук, а стилният дизайн радва погледа на всеки ценител и ги прави отлично допълнение към интериора на премиум жилището.

Smart & Home Cinema продуктите във всяко помещение?

Благодарение на Virtual Surround технологията при саундбаровете на CANTON –  Sounddeck 100, Smart Soundbar 10 и Smart Soundbox 3 се постига отлична динамика и дълбочина на звука, a добавен субуфер Smart Sub 8 предоставя дълбочината на допълнителен бас.

Музикален стрийминг навсякъде в дома

   Значително повишение има и при търсенето на High-End озвучителни тела с вграден музикален стрийминг през Spotify, Tidal & Chromecast, с възможност за запаметяване на плейлисти. Тази функционалност е възможна при CANTON – серия Smart. Продуктовата линия предлага гъвкавост и свобода на свързване с различни устройства, и възможността за създаване на single или multiroom аудио система, която да излъчва различно съдържание във всяко помещение според предпочитанията при съвместими устройства, в една система. Контролът се осъществява и чрез тъч-панели, а използването на гласова команда на устройства от серията – чрез Siri или Google Assistant – Smart Soundbox3

Hi-Fi в премиум клас жилища

      CANTON Reference 1 е HI-FI постижение, заслужило няколко награди в класа си.
Освен с изключителна елегантност, дизайнът на новата серия е създаден с мисъл да подсили звуковото разпределение и стабилност на телата. Bass Guide системата на CANTON Reference Reference е незабележимо интегрирана в красивия корпус с лицево и задно излъчващи бас рефлекс портове, с отлично покритие на ниските честоти.
В цялостното решение Hi-Fi усилвателите и грамофони на непреходния японски бранд TECHNICS, създават звуково присъствие в дома, което е белязано с много високо качество, надеждност и престиж.