fbpx
Select Page

От избора на говорители и тонколоните за вграждане зависи разбираемостта на съобщенията и фоновия звук в обществените сгради.  Ясните и отчетливи гласови съобщения и доброто звуково разпределение във всека точка  е от ключова важност при изготвянето на функционална озвучителна система.

Сертифицирано разнообразие на говорители

Сертифицирани по EN 54-24, следва да са говорителите  за оповестителна система, интегрирана с пожароизвестителната – за излъчване на евакуационни съобщения.

Чувствителност и ъгъл на излъчване

dB е показател за чувствителност и високочувствителните говорители, обикновено предлагат по-добра речева разбираемост. Чувствителността и ъгълът на излъчване са параметрите на добра разбираемост и покриваемост за всяка зона.

Речева разбираемост и балансиран звук

Видът на строителните материали и факторът реверберация, правилният избор и разпределние на говорители определят яснотата и разбираемостта, свързани с безопасността на обитателите, както и балансиран  звук и спокойната среда.

Таванният говорител – фаворит при EN-54 говорители!

Лесен монтаж, разнообразие от размери,  дълбочина за монтаж,  параметри, еднолентов или двулентов за повече бас.

IC Audio DL-E 06-130/T- EN54

таванен говорител, ic audio dl-e 06-130/t-en54 safe

DL-E-AB 06-100/T-EN54 safe
TOA PC-1860EN - Таванен говорител

Стенни високоговорители – присъствие и повече сила на звука

Разположени в ъгъл, на колона, на стена – те дават повече присъствие и характер на звука, и обикновено са двулентови. Добро решение и във вид на клъстер при по-големи пространства,  с повече звуково налягане . Стандартният стенен говорител ТОА BS-678  повече от 10 години е един от най-предпочитаните говорители за училища заради добра покриваемост, лесен монтаж дори и без необходимост от вкопаване на кабелни канали, при невъзможност за това.

TOA BS-678BSW - Стенен говорител
Ic- Audio WA 06-165/T EN54 – Стенен говорител

EN 54-24 Колонни ареи  и говорители за провесен монтаж

Говорители  тип Kолонен арей или за говорители за провесен монтаж от таван осигуряват  на пространствата със специфичен обем и  височина нужната насоченост и интензивност на звука, като могат да бъдат и  решение за сигурност. Колонните ареи предоставят съчетание на елегантен външен вид, висока ефективност и звиково налягане Те са подходящо решение за производствени предприятия,  спортни обекти, конферентни зали или зали за пътници на транспортна инфраструктура.
Говорителите за провесен монтаж са подходящо решение за сгради и помещения с високи тавани,  осигурявайки насочено покритие на звука. Обичайно двулентови –  провесените високоговорители  гарантират оптимално разпределение  при различни видове  приложения.

IC Audio TS-C 20-500/T EN54 - Kолонен арей
ТОА PE-154EN- EN54 - Говорител за провесен монтаж

EN 54-24 Звукови прожектори и рупорни говорители

  Звуковите прожектори  и рупорните говорители сертифицирани пo  стандарт  EN 54-24 осигуряват специфично разпределение на звука  в открити пространства или големи площи – закрити паркинги, индустриални зони.Спецификата на прожекторния говорител е по -висококачествено излъчване на музика, а  рупорните говорители са с технически параметри, оптимизирани за говорни съобщения.

 

ТОА CS-64BS - EN54 звуков прожектор
TOA SC-615BS – Рупорен говорител, 15W

избор на говорители за en-54 система за оповестяване? - pro audio