fbpx
Select Page

Най-често използвaни в звукови приложения на живо, безжичните системи за микрофони позволяват изпълнители и презентатори да се движат свободно, без ограниченията налагани от микрофонния кабел. Безжичните микрофони понякога могат да бъдат неизбежна необходимост, например в театрални и оперни постановки, които изискват всеки изпълнител да има собствен микрофон скрит в сценичния костюм. Опитайте да направите това с жичен микрофон!

Безжичните вокални микрофони по същество ви позволяват пренасянето на аудиосигнала от вас до озвучителната система, без да използвате кабели. Двата компонента, които реализират тази връзка в безжичната система са предавателя, който ще остане на сцената близо до музиканти или изпълнители; и приемника , който взема звук от предавателите и като цяло е поставен до миксера. Една добре проектирана безжична система предлага едно и също, ако не и по-добро качество на звука като кабелната система, но без бъркотия и ограниченията на кабелите.

Настройка на безжични микрофонни системи

Настройването на безжичен микрофон може да не изглежда толкова просто, след продължителен опит и работа с жични микрофони. По-долу е ръководство, което се отнася за по-голямата част от наличните безжични микрофонни системи. Но се предполага , че винаги ще следвате и съветите,в ръководството на потребителя, за да получите най-доброто от вашата конкретна система.
как да изберем безжичен вокален микрофон - pro audio

Включване

Включете приемника, докато предавателят е все още изключен. Повечето безжични приемници имат “автоматичен избор Frequency” функция – натиснете този бутон и вашия приемник ще присвои автоматично честота на която ще работи.

Синхронизация

Повечето безжични предаватели имат бутон, който ще синхронизира с приемника, който е включен. Натиснете този бутон, предавателят ще направи сръзка с приемника, който току активирахте, и сте готови за безжична аудиовръзка.

Проверка на сигнала при двете устройства

Проверете нивата на сигналите в предавателя и в приемника, за да се уверите, че имате добър сигнал без никакви изкривявания. Ако звукът е много пасивен, а има странични шумове, най-вероятно силата на предавателя е зададена на твърде ниска степен. Ако получите много силен сигнал, и звучи изкривено, вероятно звукът на предавателя е твърде висок.

Безжични видове микрофони на Audio-technica, според приложението

Без значение какво ще направите на сцената или в зала за презентации, има безжично решение за вас. Ето накратко на различни видове безжични микрофонни системи налични:

Ръчен микрофон с вграден предавател

Това е идеалният микрофон за повечето вокалисти. Той също е чудесно решение за сценични ситуации, при които микрофона ще се предава от човек на човек. Безжичният предавател е вграден в корпуса на ръчен микрофон, така че имате само два компонента в този вид система – ръчен предавател / микрофон, и безжичен приемник. Повечето производители предлагат безжични версии на най-популярните жични микрофони, така че певците не трябва да променят своя звук при превключване към безжична система.

Audio-Technica ATW-1322
Audio-Technica ATW-1322
Audio-Technica ATW-13 AT-One
Audio-Technica ATW-1302

Микрофон за глава

осветителни тела за натфиз - гр.софия

Идеален за пеене за танцьори, треньори, барабанисти, танци и фитнес инструктори, и всеки, който е активен на сцената. Тази система използва headworn микрофон, който е свързан към bodypack предавател, който носите на тялото си, с безжичен приемник.стандарт за публични говорители и водещи, лектори и сценични актьори. 

Audio-Technica ATM73A
ANT UNO G8 BHS true-diversity
Audio-Technica PRO9cW

Микрофон тип “брошка”

Микрофонът брошка се закача към дрехите, и се свързва към bodypack предавател, като предава сигнала на безжичен приемник. За публичното говорене в тихи места като лекционни зали, ненасочените
микрофони могат да работят добре. В шумни среди като фитнес зала на училището, най-добре е да се избере работа при – насочен сигнал.

Audio-technica предлагат и Безжичен инструментален микрофон с надеждно качество за китаристи.

В реалния свят, вашата продукция може да изисква един или няколко безжични микрофона, работещи едновременно. Принципът на работа е еднакъв, но при избора водещия Ви критерии за надеждна и продължителна работа е безжичните микрофони да са качествени, от доказана марка.

Има много критерии, които трябва да вземете предвид за да се гарантира, че купувате правилната безжична система за вашите цели, и това ръководство цели да Ви помогне за верния избор.Ако все пак останат въпроси, винаги можете да ги зададете на екипа ни на тел:056/84-52-04!