Select Page

Свържетеги почти към всичко, което пожелаете! Тонколони от най-висок клас, сред най купуваните в света.

Тонколоните от Серия К могат да бъдат свързани към музикални инструменти, смесителни пултове, микрофони, iPod или друг MP3 плеър, CD плеър и микрофон за публични съобщения с фонова музика. Това ги прави удивително широкоприложими – за музиканти, диджеи, мобилни или постоянно инсталирани като озвучаване в клубове, ресторанти, зали.

Тонколоните от Серия К са наистина различни. Името им идва от продължителната мощност, на която са работят усилвателите им – един Kиловат. В тази серия QSC залага два 500 ватови усилвателя, които да задвижват нискочестотния и високочестотен говорители, като прави чувстителните високочестотни говорители неподатливи на изкривяванията, дори при максимално натоварване. Резултатът от това решение е едно по-издръжливо озвучително тяло с по-натурално звучене.

Стандартна е употребата на два различни усилвателя за задвижване на нискочестотния и високочестотен говорители. Усилвателите имат едно и също захранване, но възпроизвеждат различни мощности. Това допринася за достъпността на продуктите, но обикновено води и до използване на високочестотен усилвател с по-малка възможност. В резултат на това, по-слабия усилвател лесно се претоварва и ясно доловимо изкривява високите честоти, и води до опасност за повреда на компресионния драйвер.

При всички колоните от тази серия – К 8, К 10, К 12, без значение размера на нискочестотния говорител, са използвани едни и същи усилватели, като са променени само настройките на вградения звуков процесор и входната верига.

Вижте QSC тонколони- Активни K8, Активни К10, Активни К12

Функцията DEEP™ патентована от QSC позволява на тонколоните от К серия да възпроизвеждат доста по неизкривени ниски честоти в сравнение с конвенционалните методи.DEEP™ прилага усъвършенствана цифрова звукова обработка, за да идентифицира и намали само тези опасни пикове, които вкарват усилвателя в CLIP.

Резултатът е наистина вълбоко възпроизвеждане на ниските честоти, което преди не можеше да бъде изпълнено от компактни тонколони. Вградените пресети позволяват настройка на HF на Vocal boost за допълнително изразяване на критичните ниски, или FLAT за прецизирана репродукция на входящия сигнал. LF switch може да бъде настроен на NORM, DEEP™ за допълнителна сила на баса, или на EXT SUB – при употреба с външен субуфер.

Дистанционен GAIN котрол. Всяка тонколона има вграден 3 пинов конектор, към който може да бъде свързан отдалечен потенциометър действащ като атенюатор и позволяващ усилване и намаляване на нивото на звука от отдалечено място. Тази функционалност има възможност за свързване на много озвучителни тела, които биват управлявани от един и същ потенциометър.

Дистанционния GAIN контрол в комбинация с ефективното управление на захранването правят серия К отлично решение за много приложения.

Икономични:

За да се икономисва енергия, DSP на тонколоните от серия К изключва захранването при липса на входен сигнал за 5 минути. След подаване на сигнал звуковия процесор автоматично включва усилвателите и възпроизвежда сигнала без забележимо забавяне.

Всички тези качества правят тонколоните от серия K едно от най-добрите решения за озвучаване, при това на неочаквано ниски цени, с три години гаранция, и нужната подкрепа, за да използвате максимално наистина цялата функционалност!