fbpx
Select Page

ТОА Horn-Array – високоговорители за спасяване на човешки живот

Лайн-арейните говорители използвани в приложения като концертни зали са основа за Horn-Array. Високоговорителите тип хорнов Line-Array разполагат със силна насоченост и предават звука на далечни разстояния, а ТОА е първата компания, която ги пуска на пазара през 2005 година и след серия много успешни тестове за спешни съобщения на открито при бедствия регистрира търговската марка “Horn-Array”.

говорители за бедствени ситуации - pro audio

Великото източно земетресение от 11 март 2011 г предизвиква в Япония безпрецедентни разрушения в засегнатите райони и взема много жертви. Една от причините за това е, че в някои райони е трудно да се чуят безжичните предавания за спешна евакуация, предназначени да предупреждават жителите за входящо цунами.

Японците гледат трезво и рационално напред, в очакване на следващи бедствия и това, което може да се направи сега, за да помогнат за спасяването на живота на повече хора?

Част от отговора се крие в новоразработени от японската корпорация TOA “хорнови мега високоговорители Line Array “, които предлaгaт ефективен стабилен обхват, надвишаващ многократно представянето на конвенционалните високоговорители. Масивният лайн-арей състои от няколко квадратни хорнови говорители, свързани заедно в едно устройство. Всички те излъчват един и същи звук едновременно, и тези звуци могат да бъдат контролирани, за да се припокриват по начин, по който повишават енергията си.

govoritel za bezopasnost

В резултат на това звука, се чува ясно на разстояние до два или три пъти по-голямо от това на конвенционалните. Тяхната вертикална насоченост се ограничава лесно, чрез ефективно потискане на силата на звука на звука в непосредствена близост пред високоговорителя. Изображение илюстрация, показваща пътя звук пътува от масив говорител рог.

Затрудненията при излъчване на съобщения идват по няколко причини – недостатъчен на брой говорители, или недостатъчен обхват или множество говорители, чиито звук влиза в ехокръг и се смесват, което ги прави
неразбираеми. Масивният хорнов Line-array може да се използва по-ефективно при бедствени ситуации. Oбхватът им покрива по-широка площ с по-малко високоговорители , а некръговата структура на вълната, разрешава и въпроса с препокриването и ехтежа. Освен това монтажа се прави на по-малко места за инсталиране.

Рупорни говорители

z

TOA TC-631M

Рупорен високоговорител 5/10/15/30W на 100V, Честотен диапазон: 200 – 6,000 Hz, IP 65, Чувствителност: 110dB, Размери: Ф500×463 мм

ATEX говорители за взризоопасна среда

z

DNH CAREEX-36(T)

Двулентов ATEX говорител. Изработен от алуминий с изолационно покритие. Малък, компактен и максимално олекотен.

z

DNH HSS-15(T)

Рупорен говорител за взривоопасна среда ATEX, 15W. Корпус от неръждаема стомага. Чувствителност: 107dB, честотна характеристика: 350 – 7500 Hz. 

z

ABT-TNL 100

Специализиран, тунелен, рупорен говорител  ABT-TNL 100 с тясна насоченост, мощност: 100W висока речева разбораемост. Отлично решение за излъчване на съобщения при извънредни ситуации.