Select Page

Пасивната тонколона на FBT HiMaxX 60 скоро навърши 10 години на пазара на озвучителна апаратура  за изпълнения на живо, DJ озвучително оборудване, в  озвучителна система за барове и клубове, ресторанти, сватбени салони и ще живее още дълго.

Любопитен факт за HiMaxX 60 e тонколоната е абсолютният First choice  за музиканти и диджеи за събития в съседни Румъния и Сърбия. Интересът към пасивната Hi MaxX 60 е свързан с високоефективен, мощен за тялото, плътен, богат звук, без изкривявания при повече натоварване, лека конструкция – изключително удобна за пренасяне.

FBT HiMaxX 60 са със специално проектирани B&C вивоскоговорители

Пасивната HiMaxX 60 разполага с B&C проектирани и произведени високоговорители, с големи неодимови магнити и подобрена вентилация, което осигурява впечатляващо 2dB намаляване на компресията на мощността. Високоговорителите разполагат и с изключително твърди конуси за по-добра линейност на окачването и минимално изкривяване. Драйверите за компресия, използвани в HiMaxX 60, също имат къси медни капачки за удължен, кристално чист висок звук.

Честотни характеристики и SPL на FBT HiMaxX 60

Вътрешният пасивен кросоувър филтър, включващ верига за „меко изключване“, за да осигури пълна защита на НЧ високоговорител и високочестотния драйвер. С честотен диапазон от 40Hz-20kHz, HiMaxX 60 осигурява звук с висока точност в ниски и високи честоти.

И отлични параметри

N
Максимален SPL  –  131dB, при изключително висока чувствителност  – 99 db;
N
Стоманената решетка отпред предпазва високоговорителя от външни щети;
N
Тялото на HiMaxX 60  e леко полипропиленово шкаф – 26 кг;
N
Управление на мощността: 700 W RMS при 8 ома,  пикова – 1400 W;
N
B&C изработен по поръчка 15 ”неодимов бас с 3” гласова бобина;
N

B&C 1.4 ”компресионен драйвер с 2.5” гласова бобина

N
Входен панел с 2 x жака Neutrik Speakon NL-4Асиметричният профил позволява да се използва като монитор на сцената на пода;

Монтаж и транспортиране на HiMaxX 60

Двете вградени, ергономични дръжки спомагат за по-лесно и удобно пренасяне. Предлагат се допълнителни аксеосоари като за транспортиране, които защитават колоните от увреждане. FBT HiMaxX 60 има множество опции за монтаж, които включват: стенен, таванен, клъстър, стойка за монтаж.
Колоната има четири точки за окачен монтаж M10. Също така са включени и необходимите допълнителни монтажни аксесоари