fbpx
Select Page

Знаете ли, че пасивната тонколона на FBT HiMaxX 60 скоро навърши 10 години на пазара на озвучителна апаратура за изпълнения на живо, DJ озвучително оборудване, в  озвучителна система за барове и клубове, ресторанти, сватбени салони? Тя ще живее още дълго.

p

Любопитен факт

Тонколоната е абсолютният First choice  за музиканти и диджеи за събития в съседни Румъния и Сърбия.

Интересът към пасивната Hi MaxX 60 е свързан с високоефективен, мощен за тялото, плътен, богат звук, без изкривявания при повече натоварване, лека конструкция – изключително удобна за пренасяне. Това е една от причините озвучителното тяло да бъде един от фаворитите за озвучаване на живо при сватбен тържества.

Специални проектираните B&C говорители на HiMaxX 60

От FBT са се погрижили пасивната тонколона да разполага със специално проектирани от италианския бранд B&C  драйвери, с големи неодимови магнити и подобрена вентилация, което осигурява впечатляващо 2dB намаляване на компресията на мощността.

p

Любопитен факт

Неодимовите магнити за често срещан компонент при озвучителните тела. Силата им допринася за възпроизвеждането на по-мощен и дълбок звук.

Високоговорителите разполагат и с изключително твърди конуси за по-добра линейност на окачването и минимално изкривяване. Компресираните драйвери, използвани в модела, също имат къси медни капачки за удължен, кристално чист висок звук.

Технически & физически показатели

Вътрешният пасивен кросоувър филтър, включващ верига за „меко изключване“, за да осигури пълна защита на НЧ високоговорител и високочестотния драйвер. С честотен диапазон от 40Hz-20kHz, HiMaxX 60 осигурява звук с висока точност и висока речева разбираемост в ниски и високи честоти.

Технически показатели
  • Макс. SPL  –  131dB, при изключително висока чувствителност  – 99 db;
  • B&C драйвери 15 ”неодимов бас с 3” гласова намотка; B&C 1.4 ”компресионен драйвер с 2.5” гласова намотка;
  • Mощността: 700 W RMS при 8 ома, пикова – 1400 W;
Физически характеристики
  • Входен панел с 2 x жака Neutrik Speakon NL-4-
  • Асиметричен профил, позволяващ да се използва като мониторна тонколона;
  • Стоманената решетка , предпазваща високоговорителя от повреда;
  • Тялото e лек полипропиленов шкаф – 26 кг;

Монтаж и транспортиране

Двете вградени, ергономични дръжки спомагат за по-лесно и удобно пренасяне. Предлагат се допълнителни аксеосоари като за транспортиране, които защитават колоните от увреждане. FBT HiMaxX 60 има множество опции за монтаж, които включват: стенен, таванен, клъстър, стойка за монтаж-  както и няколко M10 точки за допълнителни инсталационни аксесоари.