fbpx
Select Page

   Новият студиен комплес на Нова Броудкастинг Груп, част от United Group, и Бизнес Сграда на годината за 2022 , ще предоставя висококачествена телевизионна и радиопродукция по световни стандарти. Разполага с пет телевизионни студия, четири радиостудия, просторни помещения за оборудване, монтажни зали и нюзрум. Капацитетът на впечатляващия студиен комплекс, който е уникален за българския медиен пазар, позволява на NOVA TV да произвежда силно въздействащо съдържание, използвайки най-модерни технологии.

За да се реализира студийното осветление в големите телевизионни зали с площ 1000 кв. м и две по-малки студия с площ около 350 кв. м всяко, изискванията към спецификацията и дизайна на системата са за меки светлини, профилни осветителни тела и светлини на Fresnel, които да работят с най-модерната им HD и 4K конфигурация .
Концепцията за осветление е ключова в този проект и е реализирана с над 400 осветителни тела Elation Professional.

Осветителни тела KL Fresnel 8 FC™ – 202 бр

Изискванията за висока разделителна способност и 4K, както и многобройните студийни видеостени и модерни камери, предполагат използване на осветителни тела с висока мощност.

KL Fresnel 8 FC – с общ светлинен поток от 18 000 lumens, предлага и допълнителна осветителна мощност. В осветителното тяло е вграден 500W RGBMA LED двигател с прецизен контрол на цветовата температура, пълноцветно цветопредаване и равномерно покритие. То включва и моторизирано увеличение от 10 до 50 градуса и отговаря на строгите стандарти на студия като Nova Broadcasting, които са критични към светлината и чувствителни към шума.

Elation KL Fresnel 8 FC™

KL Profile FC™ – 20 бр

С увеличение от 7 до 50 градуса, KL Profile FC не изисква допълнителни тръби за обективи, което намалява разходите, сложността и осигурява отлична гъвкавост.

Elation KL Profile FC™

KL Panel™ (137 бр ) и KL Panel XL™ (89 бр)

Пълноцветни LED прожектори,  с изключителна гъвкавост  и прецизност при промяна на цветовата температура, за мека заливка…елиминират чувствителните трептения на бялото за TV излъчване.

Elation KL Panel™
Elation KL Panel XL

Допълнително оборудване

Към оборудването са добавени и 36 бр Arena Zoom Q7IP™ – пълноцветни PAR осветителни тела, които работят добре с KL осветителните тела и позволяват в студиото да се организират изпълнения на живо, без необходимост от допълнително осветление.

Elation Arena Zoom Q7IP

ултрамодерно elation professional - студийно оборудване в новата сграда на nova tv - pro audio

Реализацията на концепцията е на унгарската компания Luminis. Про Аудио като дистрибутор на Elation Professional  за България е технически съпорт в проекта.