Дизайнерски тонколони QSC

You are here

0
No votes yet

QSC - дизайнерски тонколони за озвучителна инсталация. Acoustic Design на QSC

Американската компания QSC, един от водещите производители в света на усилватели и тонколони, сложила отпечатък върху пазара на активни тонколони с култовата К серия, допълва богатата си продуктова листа с решения, които заемат нишово пространство в предлагането на инсталационни тонколони с изключително атрактивен дизайн и технологични въведения.

Подходящи за ресторанти, аудио-визуални приложения, фитнес зали и др.обществени приложения! AD S8T,  AD S10T

Дизайнерски тонколони за заведенияТрадиционно, мястото за тонколони и озвучителни решения подходящи за инсталации в ресторанти, средни и малки зали, зали за забавления дава възможност за насищане с нови продукти. Това са линиите, които застават между семплите таванни или стенни говорители и тонколоните със значително звуково налягане, които ще решат саунда в клуб, дискотека и голяма зала.
Вторият проблем, който намира решение чрез създаването и налагането на пазара на Acoustic design серията озвучителни тела е дизайнерския. Обичайно е разочарованието на архитекти и дизайнери по вътрешния дизайн от грубовати форми и линии, които трудно се вписват в творческите виждания за добър дизайн. Acoustic Design на QSC дава заявка и е една от първите компании, които демонстрират, че отличен звук и визия стоят добре в едно изречение, в една марка и серия тонколони.

Към тази наистина впечатляваща визия са добавени технически характеристики, иновативни решения и възможности за инсталация, които превръщат тонколоните от серията в решение на поредица от проблеми, стоящи доскоро пред дизайнери, инвеститори и инсталатори.

Лекотата на инсталиране е движещ принцип зад последното поколение съраунд високоговорители за повърхностен монтаж . Патентованото решение X- Mount ™ ( включени към всеки високоговорител ) позволява да бъдат бързо и сигурно разположени вертикално или хоризонтално . Това позволява универсално приложение при различни дизайнерски визии и особености на помещението.За да завършат инсталацията , интеграторите просто трябва да повдигнат високоговорителя към монтажния купол и той се застопорява на мястото . За допунително удобство Euroblock конекторите позоляват предварително нагласяне и фиксиране на връзките преди окончателния монтаж на високоговорителите.

Говорителите от серия AcousticDesign S8T, S10T and S12 също притежават опцията (DMT)™съвпадение на ъгъла на излъчване, В резултат от това се получава отлично и постоянно покритие във всяка точка на пространствотто, оптимална мощност и точно възпроизвеждане.

Технически данни

S8T

S10T

S12

Effective frequency range1

55 – 20k Hz

50 – 19k Hz

52 – 20k Hz

Rated noise power / voltage2

200 watts / 40 volts (rms)

250 watts / 45 volts (rms)

300 watts / 50 volts (rms)

Broad-band sensitivity3

90 dB SPL

92 dB SPL

95 dB SPL

Coverage angle (-6 dB)

105°

90°

75°

Maximum continuous SPL4

113 dB

116 dB

120 dB

Maximum peak SPL4

119 dB

122 dB

126 dB

Rated impedance

8 ohms

8 ohms

8 ohms

Recommended amplifier power

400 watts

500 watts

600 watts

Transformer taps

100V: 60, 30, 15 watts and 8 ohm bypass

100V: 100, 50, 25 and 8 ohm bypass

100V: 100, 50, 25 and 8 ohm bypas

Устойчиви на атмосферни вличния ( IP- 54 ) кутиите на AcousticDesign S8T , S10T и S12 са изработени от ABS материал. Предлагат се в черно (RAL 9011) или бял (RAL 9010).