fbpx
Select Page

В Октомври 2022 г, немската компания  CANTON отбелязва 50 години от създаването си. Призната от професионалисти и ценители, CANTON e сред лидерите на световния пазар за Hi – Fi аудиотехника,  и продължава да разработва и създава изключителни продукти, които съчетават прецизен, богат, мощен звук и високи акустични показатели в белязан от немското качество луксозен и стилен дизайн  като CANTON Smart Sub и серия GLE.

 

По повод юбилея си, CANTON вдъхва нова енергия на две от най-популярните си серии озвучителни тела – ERGO & KARAT. Тези два модела играят ключова роля в  утвърждаването на CANTON като водещ бранд в Hi-Fi аудио индустрията.

Да надникнем назад във времето

50 години canton- брилянтен звук, изключително качество и дизайн на добри цени - pro audio

Първият модел  ERGO на Canton е създаден през 1979 г. – технически шедьовър с неподвластен на времето дизайн, с модерна за времето си технология и интелигентна система за управление за възможно най-добър звук.

А KARAT се появява на бял свят през 2002 г. Този  модел проправя път в дизайна на Hi-Fi телата с тънката си линия . Това е възможно, благодарение на монтиран отстрани нискочестотен говорител, което позволява на KARAT да бъде колона с богат и мощен звук, стройна и издължена кутия, като  бързо я превръща в едно от най-популярните озвучителни тела в гамата на CANTON.

Сега немската марка обновява емблематичните, красиви високоговорители в стила на миналото, вплитайки в тях най-новите технологии в света на озвучаването, като по този начин ERGO GS EDITION и KARAT GS EDITION се превръщат в акустично оптимизирани озвучителни тела с висококачествени компоненти.

2022 – Технологичните нововъведения при CANTON ERGO GS & KARAT GS:

Керамично-волфрамови мембрани

50 години canton- брилянтен звук, изключително качество и дизайн на добри цени - pro audio

Мембраните на новите модели GS  са създадени от един от най-висококачествените материали – керамичен волфрам. Сложната изработка на елементите с този материал се извършва директно в производствената фабрика на CANTON, а резултатът е мембрана с оптимално съотношение между твърдост и тегло, подобрено вътрешно демпфиране и топъл тембър.

Неподвластен на времето, стилен дизайн…..

50 години canton- брилянтен звук, изключително качество и дизайн на добри цени - pro audio

Обновените серии все пак пазят отпечатък на дизайнът на първосъздадените и емблематични за бранда ERGO & KARAT. Върху широката си преграда ERGO GS EDITION има четири, високотехнологични говорителя. Двата 200-милиметрови басови говорителя придават плътност и неподправена динамика на звука. Средночестотният високоговорител е разположен върху леко наклонена преграда, което помага за оптимизирането на акустиката.

WBT – Nextgen терминал – блок

50 години canton- брилянтен звук, изключително качество и дизайн на добри цени - pro audio

KARAT & ERGO GS Edition имат свързващ блок с особено удобни за свързване клеми, произведени  от елитната немска компания WBT.    Терминалите WBT – Nextgen са с кабелни накрайници до 6 mm², както и  щепсели тип “банан”. Олекотените клеми осигуряват не само постоянен контакт, но гарантират прецизно предаване на сигнала и автентично звуково изживяване. А дизайнът с двужично свързване/биампинг дава възможност за използване на различни усилватели или оптимизирани кабели за нискочестотния и средно високия диапазон.

Свържете се с нас за информация относно серии ERGO GS & KARAT GS чрез нашата